Hoppa till sidans innehåll

Om Ungdomssektionen för fotboll


Ungdomssektionen omfattar pojkar och flickor 5 - 16 år. För de yngsta spelarna bedrivs fotbollsskola där träningen inriktas på lek och enkla bollövningar. Därefter sker en successiv utveckling med start och spel i 5-mannalag och vidare till 7, 9 och 11-mannalag.

 

För att utveckla verksamheten inom ungdomssektionen deltar samtliga ungdomsledare fortlöpande i ledarmöten och fortbildning. Ungdomsledarna utgörs till största delen av föräldrar som ställer upp med sin tid, sitt fotbollskunnande och sitt engagemang. Du som är förälder är varmt välkommen att anmäla ditt intresse till att hjälpa till som ungdomsledare.

 

Övergripande riktlinjer för ungdomssektionen

  

På ungdomsnivå är vår strävan att ge alla barn och ungdomar lika förutsättningar för personlig utveckling oavsett kön, färdighet och ursprung samt att skapa en plattform som lockar till ett livslångt idrottsintresse. Intensiteten skall därför inte vara högre än att spelarna ges möjlighet att parallellt utöva flera idrotter.


Breddverksamhet skall alltid gå före elittänkande i ungdomslagen och vårt långsiktiga mål är att varje år ha ett lag i varje åldersgrupp. För att behålla barnen inom vår verksamhet är det viktigt att tillgodose barnens behov (de ska känna trygghet, ha roligt, bli sedda, känna utmaning utifrån förmåga, ha mycket bollkontakt m.m.). I match och träningsverksamhet skall de aktiva ha möjlighet att delta ihop med äldre eller yngre spelare, beroende på var man befinner sig i sin utveckling.

 

Matcher och tävlingar skall betraktas som ett led i de aktivas utbildning och inte som kortsiktig jakt på framgångar. ”– Det är inte så himla viktigt att vinna till varje pris, även om det kan vara roligt att uppleva segerns sötma ibland.”  Matcherna skall tjäna som stimulans i den fortsatta träningen.

 

Vi vill genom att lära våra barn och ungdomar att respektera regler och medmänniskor, bidra till den sociala utveckling som krävs för att de skall fungera väl i samhället och inom lagidrotter. 

Uppdaterad: 21 AUG 2017 16:40 Skribent: Roger Johansson


 För kontakt maila i första hand ert ärende till nedanstående så återkommer vi så snart vi kan.

Kontakta oss
Föreningsutvecklare (Martin)
This is a mailto link 
070 - 5617192

Ledarcoach: (Fredrik) 
This is a mailto link 
0702 - 348226

Planbokningar >>>

Bokning klubblokal >>>>

 

Räknare som visar antal unika
besökare sedan 2009-04-22

räknare
 
Facebook
 
images
 Vattenfall
 
 
ica hajen_175x175-75
 
CB_logo
 
varbergsortens-elkraft
 
intersport
 
 
Ange alt-text här.
 

Postadress:
Tofta GIF - Fotboll
Skyttevägen 5
43295 Varberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info