Handlingsplan Tofta GIF relaterat till Covid -19

24 JUN 2020 14:40
  • Skapad: 24 JUN 2020 14:40

Handlingsplan Tofta GIF relaterat till Covid -19

För Tofta GIF och våra arenor är det allra viktigast att vi sätter vår hälsa främst. Vi främjar idrott och fysisk aktivitet genom Gymnastik, Innebandy och Fotboll och behöver därmed ta vårt ansvar att bidra till att konsekvenserna blir så hanterbara som möjligt och att så få som möjligt drabbas.

Tofta GIF förväntar sig att alla som ska vistas på våra anläggningar tar sitt medborgaransvar genom att –

• Man stannar hemma om man känner symptom
  • Man sköter sin handhygien
  • Man hostar och nyser i armvecket
  • Man undviker att röra ögon, näsa och mun
  • Man håller avstånd
  • Man undviker ombyte i omklädningsrum
  • Man undviker handhälsningar
  • Man bedömer nödvändigheten i att vistas på den specifika matchen

Personer som kommer till Tofta och våra anläggningar kan förvänta sig att –

• Vi begränsar antalet åskådare och publik
  • Vi har informationsskyltar på plats som redogör för att vi undanbeder publik och åskådare
  • Vi har redogjort på våra digitala kanaler att vi undanbeder publik och åskådare
  • Vi undviker att släppa in personer i klubblokalen om det inte är nödvändigt.
  • Vi nyttjar inte våra omklädningsrum
  • Vi har vid behov markerat avstånd där kö kan uppstå
  • Vi som ledare vid behov kan markera att de som ska närvara vid matchen är de som måste vara där för att matchen ska kunna genomföras.
    (observera att det endast gäller just markering, d.v.s. att vi naturligtvis inte har befogenheter utöver att vänligt be eventuell publik att lämna platsen om de nödvändigtvis inte behöver närvara)
  • Att vi som ledare vid behov fungerar som ambassadörer och förmedlar rekommendationer och riktlinjer vid den enskilda matchen till de som nödvändigtvis måste närvara som åskådare

Ovanstående är en konklusion för Tofta GIF av det som för närvarande är aktuellt relaterat till situationen för Covid 19 enligt faktakällorna – Folkhälsomyndigheten, Riksidrottsförbundet, Svenska fotbollsförbundet och Hallands fotbollsförbund.

Skribent: Martin Ekwall
Epost: This is a mailto link

För kontakt maila i första hand ert ärende till nedanstående så återkommer vi så snart vi kan.

Föreningsutvecklare (Martin)

Planbokningar >>>