Tofta Gif riktlinjer för arrangemang av cuper - Tofta GOIF - Fotboll - IdrottOnline Klubb

Tofta Gif riktlinjer för arrangemang av cuper

Riktlinjer för arrangemang av cuper avseende skapa lagintäkt

Följande riktlinjer skall gälla för de grupper som tar initiativ till cup eller annat event i syfte att skapa extra intäkt utöver given budget att användas avgränsat för enskild grupp eller grupper.

Innan planering och genomförande skall cup/event beskrivas för styrelsen så att namnsättning, genomförande, ekonomi och tänkt upplägg överensstämmer med Tofta Gif´s värderingar och cykliska plan.

Det skall i alla lägen framgå att föreningen Tofta Gif är utgångspunkten för gruppens verksamhet och avsikt. Externa parter skall vara medvetna om att de stödjer föreningen Tofta Gif genom sitt stöd eller deltagande.

All ekonomi som uppstår skall passera Tofta Gif som mottagare eller avsändare. Temporära avtal som görs i samband med genomförande av cup eller event eller vid utnyttjande av intjänad intäkt skall godkännas av styrelsen för att undvika att konflikt uppstår kring av föreningen redan ingångna avtal.

Föreningens kansli skall ha full insyn i planering och genomförande för att på bästa sätt stödja det tänkta genomförandet samt underlätta för gruppen och de som engagerats via gruppen.

Utifrån budget och planering som efter styrelsens godkännande genomförts och redovisats kan gruppen eller grupperna äska att tillgodogöra sig 80% av de totala vinsten som utökad budget fördelad över högst 2 år. Inköp avseende användning/förbrukning på cup/event skall i huvudsak göras av kansliet. Ev. extern sponsring i form av varor eller dylikt ägs av föreningen om det inte använts under cup/event.

För att räknas som gruppinitiativ skall inte cupen eller eventet tidigare arrangerats i föreningens regi som en gemensam intäktsaktivitet utan räknas som en nyskapad cup/event. Gruppen kan inte heller avstå deltagande/medhjälp i föreningsgemensamma cuper/event med hänvisning till den ”egna” cupen/eventet.

Uppdaterad: 02 AUG 2017 12:52
Skribent: Pauline Knutsson