Sponsringspolicy

2012-08-21

Sponsringspolicy för Tofta Gif

Sponsring skall riktas mot så stora delar av föreningen som möjligt, minst enskild träningsgrupp, ej enskilda individer.

Sponsring kopplat till klubbkläder uppmuntras för att stärka klubbkänslan och samhörighet.

Sponsring av produkter som innefattas av klubbavtal med leverantör av idrottsartiklar måste ske via eller i samråd med aktuell avtalsleverantör.

Sponsring som ersättning för en samlad ideell insats av medlemmar. Kan gå oavkortat till berör grupp/lag/sektion. Inriktning bör vara lagaktivitet, cup, träningsläger eller liknande. Insatsen skall informeras om i styrelsen av berörd sektion före genomförande.

Sponsring utan ideell insats av medlemmar kan riktas till 50% mot enskild grupp/lag, övrigt går till föreningsgemensam intäkt, undantag sponsring av klubbkläder/dräkter och transportkostnader som kan riktas helt till enskild grupp/lag.

Försäljning av produkter med provision går oavkortat till den grupp/lag som genomför försäljningen. Insatsen skall informeras om i styrelsen av berörd sektion före genomförande.

Intäkter som uppnåtts kalenderår 1 kan användas under kalenderår 2.

Styrelsen beslutar om fördelning av överskott från föreningsgemensamma arrangemang/evenemang. Ekonomin kopplat till insatser och aktiviteter som görs i föreningens namn tillhör föreningen.

Riktlinjer för egen insats av medlem vid deltagande i lagaktivitet/cup:

Ungdomar skall som riktlinje inte behöva stå för mer än 500-700:- kopplat till deltagande i lag aktivitet/cup/läger. Nås inte detta måste sponsring hittas eller annan aktivitet väljas.

Senior medlemmar kan få betala mer för sitt deltagande om resp. grupp/lag är överens om aktiviteten.

I beräkning av kostnad skall ingå ledarens kostnadsfrihet, max 2 ledare per lag eller de som leder laget under säsongen.

Uppdaterad: 2016-05-17 21:23
Skribent: Pauline Knutsson